Επικοινωνία Πού θα μας βρείτε    
 
Κένταυρος Χείρων Κένταυρος Χείρων Κένταυρος Χείρων Κένταυρος Χείρων Κένταυρος Χείρων Κένταυρος Χείρων Κένταυρος Χείρων Κένταυρος Χείρων Κένταυρος Χείρων
 
Καλώς ήρθατε
Είμαστε μια ομάδα ατόμων που ιδρύσαμε τον σύλλογο «Κένταυρος Χείρων», ο οποίος φιλοδοξεί να συμβάλλει στην αναγέννηση του ανθρώπου αντίθετα στο ρεύμα της εποχής, το οποίο προσπαθεί συνειδητά και ασυνείδητα να υποβαθμίσει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Και επειδή η ανθρώπινη ύπαρξη, σύμφωνα με τους αρχαίους φιλοσόφους (βλ. Πλάτωνα) αντιμετωπίζεται σαν δισυπόστατο ον, όποιος σέβεται τον εαυτό του οφείλει να φροντίζει ταυτόχρονα το σώμα-ύλη και το νου-ψυχή. Σύμφωνα με τον Πλάτωνα η κατάκτηση του κάλλους-αρετής απαιτεί «μήτε την ψυχή άνευ σώματος κινείν μήτε σώμα άνευ ψυχής».

Σύμφωνα με αυτό τον τρόπο σκέψης προτείνουμε στα μέλη μας:
1. Σε επίπεδο σώματος:
Τακτική κίνηση – γυμναστική η οποία να έχει μέσα της την αρμονία, το ρυθμό, την ισόρροπη ροή της ενέργειας σε όλα τα συστήματα του σώματος. Αυτού του είδους η κίνηση – γυμναστική διδασκόταν στα ιερά κέντρα όλων των αρχαίων πολιτισμών και είναι παρόμοια με αυτό που στην Ανατολή σήμερα ονομάζεται Kung Fu. Σε αντίθεση με την εποχή μας που ωθεί τον άνθρωπο ή σε ακινησία ή σε βάρβαρο μαστίγωμα του σώματος, που το αντέχει μόνο σε μικρές ηλικίες.
2. Σε επίπεδο πνεύματος – ψυχής:
Επαφή με τη φιλοσοφία, με τα αρχαία σύμβολα τα οποία θυμίζουν στον άνθρωπο την τελειότητα και πολυπλοκότητα της δημιουργίας, τις μεγάλες αλήθειες που διαφορετικοί δάσκαλοι προσπάθησαν να διδάξουν διαχρονικά στους ανθρώπους. Σε αντίθεση με την εποχή που ωθεί τον άνθρωπο στην άγνοια των σημαντικών (π.χ. ημερήσιο ρολόι και ετήσιο ρολόι) και στη γνώση άχρηστων πληροφοριών που σταδιακά στέλνουν το πνεύμα στην ακινησία και την ψυχή στον πόνο, δέσμια άχρηστων επιθυμιών, προσκόλλησης και αμάθειας.

Στο σύλλογό μας υπάρχουν άτομα από 15 ετών μέχρι 75 ετών και προσκαλούμε άτομα κάθε ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά με διάθεση για εξέλιξη και κατανόηση αυτού του μεγάλου μυστηρίου που καλείται άνθρωπος. Ο καθένας ανάλογα με την ηλικία και το σωματότυπό του επιλέγει από μια μεγάλη γκάμα πρακτικών, αυτές που ταιριάζουν στο επίπεδό του και θα τον οδηγήσουν σε μια καλύτερη πραγματικότητα.

Όπως γράφουν τα αρχαία συγγράμματα, η ενασχόληση κάποιου με τα παραπάνω δημιουργεί πέντε επίπεδα κατάκτησης που ορίζονται:

Α) Καλύτερο επίπεδο υγείας,
Β) Περισσότερη δύναμη,
Γ) Μαχητική ικανότητα,
Δ) Διεύρυνση του νου και
Ε) Κατάκτηση περισσότερης πνευματικότητας.


 
     
     
     
     
 
 
 
 
 
Τα Νέα μας
[04-04-13]
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 19,20 ΚΑΙ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013
Μέσα σε έναν ελαιώνα στην ανατολική πλευρά του Πηλίου, πάνω από την γραφική παραλία της Πλάκας, ο ξενώνας «Αλέξανδρος» θα μας φιλοξενήσει για ένα τριήμερο σεμινάριο, όπου το βίωμα  της Αναγέννησης της ΄Ανοιξης θα μας φέρει σε επαφή  με γνώσεις και τεχνικές εναρμόνισης του ανθρώπου με τις συμπαντικές δυνάμεις, αποτελώντας  μια μοναδική εμπειρία.