Επικοινωνία Πού θα μας βρείτε   Αρχική σελίδα
 
Βιογραφικό
[ 10-01-13 ]
Βιογραφικό

Στο σύλλογο διδάσκει ο Χρήστος Καραγιάννης 3 Dan Wushu και παλαιότεροι μαθητές.


Βιογραφικό

Ο Χρήστος Καραγιάννης αν και σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, ασχολήθηκε από φοιτητής με τα βότανα, την βοτανοθεραπεία και τρόπους διατροφής με παραδοσιακές ρίζες. Λίγο μετά το 1980 άρχισε να ασχολείται με τις ενεργειακές τέχνες και γνωρίστηκε με τους πρώτους δασκάλους που εκείνη την εποχή άρχισαν να διδάσκουν στην χώρα μας: Τιού Μπουνάγκ – Πέτρο Κουρόπουλο – Ειρήνη Κούλι – Παναγιώτη Κονταξάκη.

Το 1998 ταξιδεύει στην Ταϋλάνδη και μαθητεύει κοντά σ’ ένα θρύλο των Ενεργειακών Τεχνών, τον Master Mantac Chia από τον οποίο εξουσιοδοτείται για την μετάδοση των τεχνικών του συστήματος με πτυχίο που κατέχει.

Το τέλος της ίδιας χρονιάς γνωρίζει τον Master Tang Tung Wing δάσκαλο εσωτερικών και εξωτερικών συστημάτων και μαθητεύει κοντά του για πολλά χρόνια.
Μέσω του δασκάλου Tang γνωρίζει τους μεγαλύτερους δασκάλους των ενεργειακών τεχνών απ’ όλον τον κόσμο.

Τον Οκτώβριο του 2006 συμμετέχει με την Ελληνική ομάδα Wu-Shu στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στην Κίνα στην επαρχία Χενάν όπου βρίσκονται το χωριό Chen και ο γνωστός ναός Saolin. Στις 15 Οκτωβρίου κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο Tai-chi-chuan. Λίγες μέρες αργότερα η παγκόσμια (Κινεζική) ομοσπονδία Wu-Shu του απονέμει τον χρυσό αετό – τρίτο Dan μαχητικής ικανότητας κατόπιν εξετάσεων.

Μεταξύ των διαφόρων δασκάλων που έχουν παίξει μεγαλύτερο ή μικρότερο ρόλο στην κατανόηση όλου του φάσματος των Ενεργειακών Τεχνών ξεχωριστή μνεία θα πρέπει να γίνει για τους παρακάτω:
1) Master Λαμ Τζαμ Σινγκ: Απόγονος της μεγάλης οικογένειας που συνεχίζει την παράδοση του συστήματος Χουνγκ-γκαρ, το οποίο συνδυάζει τις τεχνικές τίγρη και γερανού. Από τον μεγάλο δάσκαλο σε σεμινάρια στην Αθήνα όπου ήρθε προσκαλεσμένος του Master Tang διδάχθηκε φόρμα κοντών σπαθιών πεταλούδα και άλλες τεχνικές
2) Master Ying Ying: Πολύ ψηλά στην ιεραρχία του συστήματος Chen. Διδάχθηκε φόρμα Chen Pushing Hands – φόρμα σπαθί.
3) Master Liu Ging Ru: Ο μεγαλύτερος δάσκαλος στον κόσμο των συστημάτων Ba-qua και Χσίνγκ-Γι από τον οποίο διδάχθηκε τεχνικές που αφορούν τα παραπάνω συστήματα.
4) Master Garcia: Γνωστός σε όλο τον κόσμο για τα φημισμένα Chi-Qong που διδάσκει. Μεταξύ αυτών τα 8 διαμάντια, τα 18 χέρια του Λόχαν κ.ά.

Μεταξύ των άλλων δασκάλων υπάρχουν και κάποιοι εσωτερικοί δάσκαλοι που δεν επιθυμούν την δημοσιοποίηση των ονομάτων τους. Από σεβασμό τα ονόματά τους δεν ανακοινώνονται αλλά το έργο τους είναι πολύ σημαντικό.

Στο σύλλογο γίνεται προσπάθεια όλα τα ανωτέρω να παρουσιασθούν όχι σαν αποκλειστική παρακαταθήκη ενός λαού. Αλλά σαν ένα κομμάτι των μεγάλων μυστικών που ήταν κτήμα των αρχαίων λαών του παρελθόντος, μεταξύ των οποίων και ο Ελληνικός. Στα αρχαία ιερά μυστήρια και στα Ασκληπιεία διδάσκονταν παραπλήσιες πρακτικές.

Η σχολή ονομάζεται εσωτερική Ακαδημία και υπάρχει ένα κομμάτι πρακτικών που δεν είναι ανακοινώσιμο στο ευρύ κοινό.