Επικοινωνία Πού θα μας βρείτε   Αρχική σελίδα
 
Δραστηριότητες - Chikung
[ 10-01-13 ]
Δραστηριότητες - Chi Kung
Βασισμένο στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική το Chi Kung στοχεύει στην αρμονική ροή της ενέργειας μέσα στο σώμα. Η λέξη Chi σημαίνει ενέργεια, ανλασα, σπίθα ζωής, ενώ η λέξη Kung εκφράζει το χρόνο και την προσπάθεια, οποιαδήποτε επομένως πρακτική που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια για να την κατακτήσουμε.

Το Chi Kung είναι μία ενεργειακή άσκηση, δουλειά με την ενέργεια, η ενασχόληση εκείνη που έχει σαν στόχο την καλλιέργεια της ζωτικής ενέργειας, τον συντονισμό νου και σώματος. Η συνειδητότητά μας αυξάνεται και προσεγγίζουμε έστω και ελάχιστα τον εσωτερικό εαυτό μας, στην κατεύθυνση του συντονισμού με το άπειρο απόλυτο, την υπέρτατη πηγή ζωής. Πρόκειται επομένως για σωματικές ασκήσεις, οι οποίες έχουν ενεργειακή διάσταση, και για αυτό πολλά chi kung, ενώ έχουν ελάχιστη κίνηση, διαθέτουν μεγάλη ενέργεια. Τα chi kung διαφέρουν από άλλες τεχνικές, διότι προϋποθέτουν αταραξία του νου και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση.

Παράλληλα αποτελούν και θεραπευτικές πρακτικές, καθώς με συχνή εξάσκηση βελτιώνουν την ισορροπία του σώματος, δυναμώνουν τα πόδια, χαλαρώνουν τους μύες, απελευθερώνουν από το άγχος και ξεκουράζουν το νου.

Στη σχολή μας διδάσκονται τα ακόλουθα chi kung:

α) Εσωτερικό χαμόγελο

Μια αρχαία πρακτική για επαφή με τα 12 κύρια όργανα και γνώση του εσωτερικού μας κόσμου

β) 6 θεραπευτικοί ήχοι

Απευθύνονται στα 12 κύρια όργανα με στόχο την αλλαγή της άρρωστης δόνησης, σε αρμονική και ισορροπημένη.

γ) Σεξουαλικό Kung-fu

Ένα σύνολο πρακτικών που έχει σαν στόχο το θησαυρό Ging. Και την αρμονική συνύπαρξη του αρσενικού και θηλυκού με την συμπαντική έννοια.

δ) Μικροκοσμική τροχιά

Οι πρακτικές που αφορούν την κυκλοφορία του Chi σε συγκεκριμένα κανάλια για το σωστό καταμερισμό της ενέργειας στα 5 στοιχεία. Επίσης η εκμετάλλευση του γήινου και του ουράνιου ρεύματος για καθαρισμό και τόνωση των 7 τσάκρας.

ε) Σιδερένιο πουκάμισο

Οι πρακτικές που αφορούν την δημιουργία ενεργειακής ασπίδας για θεραπευτικούς ή μαχητικούς σκοπούς.

ζ) Σύντηξη των 5 στοιχείων

Οι πρακτικές που αφορούν την κάθαρση των 12 κυρίων οργάνων και την δημιουργία ανώτερης διαδικασίας επικοινωνίας με τις 5 αισθήσεις και την «συμπαντική πραγματικότητα».

η) Η διατροφή των  5 στοιχείων

Μια απόπειρα κατανόησης της διατροφής σύμφωνα με τα αρχαία σύμβολα, κατηγοριοποίησης των βοτάνων και των άλλων θεραπευτικών ουσιών κατά εποχή και σωματότυπο.

θ) Τα 8 διαμάντια

Για υγεία της σπονδυλικής στήλης και ροή της ενέργειας στους κύριους μεσημβρινούς.

ι) Τα 18 χέρια του Λόχαν

Ένα σύνολο κινήσεων – αναπνοών – στάσεων – για μετατροπή των μυών και των τενόντων σε μια ποιοτική αναβάθμιση για υγεία και μαχητικούς σκοπούς.