Επικοινωνία Πού θα μας βρείτε   Αρχική σελίδα
 
Εναλλακτικές διακοπές - Πρόγραμμα
[ 10-01-13 ]
Εναλλακτικές διακοπές - Πρόγραμμα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΧΕΙΡΩΝ»

ΑΠΟ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 (τρία 7ήμερα)

(από 18 μέχρι 24 Ιουνίου, 24 μέχρι 30 Ιουνίου και 30 Ιουνίου μέχρι 6 Ιουλίου 2023)Για όσους σέβονται τον εαυτό τους και θέλουν να του χαρίσουν λίγες μέρες αναζωογόνησης, αντιγήρανσης, ξεκούρασης, ανανέωσης και μακροζωίας.

Κάθε χρόνο στο τέλος της ΄Ανοιξης μαγικές διαδικασίες γίνονται μέσα μας που σκοπό έχουν την επιδιόρθωση και θεραπεία των φθορών του σώματος. Πρωταρχικό ρόλο σ΄ αυτό παίζουν τα βλαστοκύτταρα, τα αδιαμόρφωτα κύτταρα που διανέμονται στο σώμα ανάλογα με τις ανάγκες του. Καθώς αυτό ήταν γνωστό από την αρχαιότητα στους εσωτερικούς κύκλους, είχε προταθεί μια μικρή απόσυρση από την καθημερινότητα, η οποία διευκόλυνε και μεγιστοποιούσε αυτή την αναγέννηση. Ονομάσθηκε «ετήσια απομόνωση του θερινού ηλιοστάσιου».

Για να επιτευχθεί το ευνοϊκότερο αποτέλεσμα συστήνονταν διάφορες λεπτομέρειες ως προς την εποχή, τον ύπνο, το φαγητό, τις ασκήσεις κλπ. Θα προσπαθήσουμε και φέτος να κάνουμε πράξη τα παραπάνω προσθέτοντας την πείρα μας στις σημειώσεις των αρχαίων δασκάλων. Σαν όπλα για την κατάκτηση αυτής της βαθιάς αναγέννησης θα χρησιμοποιήσουμε τα παρακάτω:

Ιδανικές συνθήκες διαμονής μέσα στο δάσος, δίπλα στη θάλασσα στα ανεξάρτητα διαμερίσματα του ξενοδοχείου «Σπηλιά» στην παραλία Πάλτση Πηλίου.

  1. Καθημερινό απίστευτης ενέργειας πρόγραμμα στις σωστές ώρες της ημέρας (ανάλυση παρακάτω)

  1. Διατροφή : Γευματίζουμε ομαδικά τρεις φορές την ημέρα με βάση τη Μεσογειακή διατροφή με γεύματα που μαγειρεύονται αποκλειστικά για την ομάδα μας. Αναλύουμε τη διατροφή φιλοσοφικά σύμφωνα με τα αρχαία σύμβολα. 

  1. Βότανα : Προαιρετική χρήση αποτοξινωτικών και εξισορροπητικών βοτάνων που τα πίνουμε σαν αφεψήματα  με το πρωινό ή μετά τις ασκήσεις.

  1. Θάλασσα: Η επαφή με το αλμυρό νερό επιδρά ευεργετικά στην αύρα του ανθρώπου.

  1. Δάσος: Χώρος άσκησης, χώρος ψυχαγωγίας, χώρος παρατήρησης αναζωογονεί και διδάσκει.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7.00 π.μ.  Πρωινή βόλτα στο δάσος:  Αναπνευστικές ασκήσεις και προετοιμασία του σώματος για καλύτερη κυκλοφορία της ενέργειας.  Από την εσωτερική τέχνη του Ba-gua-chan                    (8 τρίγραμμα) ασκήσεις εσωτερικής αρμονίας και ευρυθμίας, που ανοίγουν το δρόμο σε υγεία και δύναμη.

9.00 π.μ. Πρωινό :  Τσάι βοτάνων και πλούσιος μπουφές 

10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Ελεύθερος Χρόνος : Ξεκούραση – βόλτα ή διάβασμα στους υπέροχους χώρους του ξενοδοχείου – μπάνιο στην ιδιωτική παραλία ή στην πισίνα – θεραπευτικές συνεδρίες (μασάζ – βελονισμός κλπ)

13.30 μ.μ. Μεσημεριανό Φαγητό :  Προάγει τους συγκεκριμένους στόχους και έχει σαν πρότυπο τη Μεσογειακή Διατροφή με πολλές σαλάτες – δημητριακά – λαχανικά εποχής – ψάρια.  Ακολουθεί μεσημεριανή ανάπαυση.

21:00 Βραδινό φαγητό (ανάλογο του μεσημεριανού).

1η Εβδομάδα 

17:30 : Αναγέννηση και αποσβεστοποίηση των ιερών αδένων - κέντρων του εγκεφάλου: υπόφυση, ζωοτρονικός διακόπτης, επίφυση. 

Η χρήση της δύναμης του φωτός - θερινό ηλιοστάσιο για τον καθαρισμό και την υποδοχή των νέων κυττάρων που θα είναι οι συνεχιστές της ζωής μας. 

19:00 : Από την εσωτερική τέχνη της υπέρτατης αρμονίας - Tai - chi – chuan, η ενοποίηση του σώματος και η απομάκρυνση εσωτερικών μπλοκαρισμάτων. 

20:00 : Ασκήσεις σε στρώμα με στόχο την βελτίωση των μερών του σώματος που αντιστοιχούν στη φωτιά και στο νερό. 

2η Εβδομάδα 

17:30 : Η δεύτερη ενότητα του σιδερένιου πουκάμισου. Η δημιουργία προστατευτικής ασπίδας σε ενεργειακό και υλικό επίπεδο. Αντιγήρανση σώματος και ενεργειακή σταθερότητα. 

19:00 :: 8 διαμάντια. Η μετατροπή του άνθρακα σε πολύτιμο πετράδι απεικονίζει την αλχημική μεταμόρφωση του ασκούμενου σε κυτταρικό και ενεργειακό επίπεδο. 

20:00 :  Ασκήσεις με κοντάρι. Άνοιγμα σημαντικών καναλιών μέσα στο σώμα μας με αφορμή τις κινήσεις που σχετίζονται με το κοντάρι. 

3η Εβδομάδα 

17:30 : Διατροφή των 5 στοιχείων. Η ανάλυση των μυστικών των τροφών και πως αυτές επηρεάζουν το στοιχείο γη. Η χρήση των τροφών ως παράγοντας αντιγήρανσης. 

19:00 : Πρακτικές πράσινου δράκου. Η ελευθερία που δημιουργούν στον ασκούμενο είναι το θεμέλιο για εσωτερικές αλλαγές που επηρεάζουν σωματικά και ενεργειακά το στοιχείο ξύλο και τα αντίστοιχα όργανα. 

20:00 :  Ασκήσεις με κοντάρι.

 

Κόστος συμμετοχής: Στην τιμή περιλαμβάνονται πλήρης διατροφή, διαμονή, ασκήσεις και το υπόλοιπο πρόγραμμα (για κάθε 7ήμερο).

Μονόκλινο δωμάτιο:  690 ευρώ 

Δίκλινο δωμάτιο: 550 ευρώ  

Απαραίτητος εξοπλισμός:Αθλητικά παπούτσια, στρωματάκι για τις ασκήσεις, ελαφρά ρούχα γυμναστικής.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από τον Χρήστο Καραγιάννη, δάσκαλο εσωτερικών πολεμικών Τεχνών της σχολής «Κένταυρος Χείρων», στον οποίο το 2006 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Wu Shu απένειμε τον Χρυσό Αετό ή (3) Dan,  και συνεργάτες.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ 24210-36156 

Ώρες καταστημάτων

http://www.taichivolos.gr