Επικοινωνία Πού θα μας βρείτε   Αρχική σελίδα
 
Η Σχολή
[ 10-01-13 ]
Η ΣχολήΗ προσπάθεια της Ακαδημίας εσωτερικών ενεργειακών τεχνών ξεκίνησε τον Οκτώβρη του2000 και έχει στόχο την αναβάθμιση – αναγέννηση της ανθρώπινης ύπαρξης σε όλα τα επίπεδα.

Η λέξη Ακαδημία παραπέμπει στην αρχαία ελληνική παράδοση της σύνδεσης της φιλοσοφίας με τα άλλα μέσα, που στοχεύουν ενεργειακή και σωματική αναβάθμιση – αναγέννηση του ανθρώπου.

Οι εσωτερικές ενεργειακές τέχνες έρχονται από τα βάθη του χρόνου. Από τα ιερά μυστήρια όλων των αρχαίων πολιτισμών, για να διδάξουν στον άνθρωπο τις άπειρες δυνατότητες της ύπαρξής του.

Τους τελευταίους αιώνες καλλιεργήθηκαν και ήκμασαν στην ʼπω Ανατολή αλλά παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι οι ρίζες τους βρίσκονται στους αρχαίους πολιτισμούς, περιλαμβανομένου και του ελληνικού.

Προσπαθούμε να μην διδάξουμε τα παραπάνω σαν προϊόν ξενόφερτης κουλτούρας αλλά ζυμωμένα με την παράδοσή μας και του Έλληνες φιλοσόφους (π.χ. Ηράκλειτος).

Πιστεύουμε ότι στην ʼπω Ανατολή οι ενεργειακές τέχνες παρέμειναν αναλλοίωτες κατά τη διάρκεια των αιώνων. Ενώ στη Δύση, για διάφορους λόγους, περιλαμβανομένων και των διαφόρων φανατισμών, χάθηκε το νήμα της αρχαίας παράδοσης.

Βασικός στόχος είναι η καλλιέργεια των πραγματικών θησαυρών του ανθρώπου – η γνώση του ανθρώπινου σώματος και στην ενεργειακή του μορφή – η γνώση των αρχαίων συμβόλων και ο ρόλος τους στην καθημερινή ζωή.

Στην Ακαδημία χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους όπως διαλογισμό, αναπνοές – σωματικές ασκήσεις που έχουν στόχο:

  1. Τη μεγαλύτερη σύνδεση με το θεϊκό εαυτό μας.
  2. Τη διεύρυνση του νου.
  3. Το κτίσιμο υγιούς και ισορροπημένου σώματος.
  4. Την επιλογή χώρων και ανθρώπων με τους οποίου περνούμε τη ζωή μας.
  5. Το συντονισμό του νου με το θεϊκό εαυτό μας.
  6. Το συντονισμό νου και σώματος.
  7. Το συντονισμό του σώματος με το περιβάλλον.